donderdag 20 juni 2013

Salade van waterkers met tuinbonen en avocado



Ik krijg van verschillende mensen te horen dat het zo stil is op het kookblog. Dat klopt. Een prachtige vakantie in Engeland heeft ons uit het kookritme gehaald. Ook daar heb ik elke dag gekookt, maar vooral bekende recepten. Thuis is vervolgens het gemakzucht er ingeslopen. Veel afspraken, druk met werk en een grote behoefte niet zoveel te "moeten". Vandaag had deze houding bijna opnieuw de overhand. De vriend van mijn zus kwam een kastje ophalen en ook even mee eten. In de auto op weg naar huis bedacht ik mij dat ik voor ons natuurlijk ook prima iets zou kunnen gaan afhalen. Lekkere Thai van Thaicoon, Roti van Lalla Rookh of een simpel broodje lams Kebab. Dat kan mij allemaal heerlijk smaken... MAAR...ik had nog tuinbonen in de koelkast liggen. Gekocht om een salade te maken die mijn zus mij heeft aangeraden. Niet direct een combinatie die mij tot de verbeelding spreekt (tuinbonen, avocado en soja), maar blijkbaar heerlijk. Geen excuus meer om eten af te halen en des te meer reden om gewoon een lekkere salade te maken. Met Arabische Harira soep van de Kleinste Soep Fabriek erbij (ik heb het mijzelf toch nog beetje makkelijk gemaakt ;-) ).
Lekker hoor!

Ingrediƫnten voor 2 personen
500 gram ongepelde tuinbonen (of zo'n 200 gram gepelde/ diepvries/potje)
1 zak waterkers
1 grote avocado
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel olijfolie
sap van 1 citroen.

Ik had nog niet eerder tuinbonen gepeld. Een makkelijk werkje, wat wel veel tijd kost als je ze dubbel pelt. Eerst haal je ze uit de peul en vervolgens pel je nog eens eerste velletje van de boon. Waarschijnlijk gaat dit makkelijker als je het peultje al even hebt laten koken. Ik heb het er gewoon met wat hulp van mijn nagel los gemaakt. 



links het boontje zoals die uit de peul komt. Rechts de dubbel gepelde boon 

Zet terwijl je de peulen pelt een pan met water op. De tuinboontjes hoeven maar kort te koken. Zo'n 3 minuten. Ik hou van een bite. Proef ze gewoon even terwijl je ze kookt en giet ze af op het moment dat je ze zelf lekker vindt. Spoel af met koud water.
Snijd de avocado in partjes. Doe de waterkers in een schaal en voeg de tuinbonen en avocado toe. Meng een dressing van de sojasaus, olijfolie en het limoensap. Meng het geheel en klaar is kees. Lekker met een soep vooraf. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten