woensdag 26 juni 2013

Pastasalade met rucola, artisjokharten en geitenkaas

Wat wonderlijk...een recept dat ik al jaren maak en nog niet op dit blog staat. Bij deze: een zomerse pastasalade. lekker als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht bij een BBQ of stokbroodjes met Franse Kaas.



Ingrediƫnten voor 4 personen
350 gram pasta
150 gram zachte geitenkaas
50-75 gram rucola
10 zongedroogde tomaten
10 cherry tomaten
1 potje artisjokharten in olie
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
1 grote teen knoflook
sap van 1 citroen
peper/zout
optioneel: geroosterde pijnboompitjes of gebakken chorizo

Begin met de dressing. Meng de olijfolie, azijn, citroen en 1 geperste knoflook teen met wat peper en zout. Zet apart. Kook de pasta gaar, giet af en spoel om met koud water. Doe de pasta in een schaal. Voeg de dressing en rucola toe. Vis de zongedroogde tomaten en artisjokharten uit de olie, laat even uitlekken (b.v. op keukenpapier) en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de pasta. Deel de cherry tomaten in vieren en voeg ook toe. Brokkel de geitenkaas over de salade en hussel door elkaar. Klaar is kees.

Een handjes geroosterde pijnboompitjes of wat gebakken chorizo is er ook heerlijk bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten