Ingrediƫnten voor 2 personen
200 gram (verse) tagliatelle
250 gram kastagne champignons
100 gram (biologische) spekjes
1 eetlepel verse rozemarijn
2 teentjes knoflook
100 ml. creme fraiche
50 gram parmazaanse kaas
1 hand walnoten
2 eetlepels bladpeterselie
1 eetlepel olie
vers gemalen peper
Zet een pan met water op het vuur. Als je verse tagliatelle hebt kun je het beste eerst de saus maken. Verse pasta is namelijk zo gaar. Voor gewone (gedroogde) tagliatelle: doe de tagliatelle in de pan en terwijl het gaar kookt kan de saus worden gemaakt.
Laat de olie heet worden in de koekenpan. Bak de spekjes knapperig. Snijd ondertussen de champignons en knoflook in dunne plakjes. Hak de rozemarijn. Doe de champignons, knoflook en rozemarijn in de pan en bak een paar minuten op hoog vuur zodat champignons beetje bruin worden.
Voeg de creme fraiche en parmazaanse kaas toe. Hak de walnoten en peterselie. Als het water kookt, kan de tagliatelle worden gekookt. Giet af. Meng de tagliatelle door de saus. Voeg de walnoten en peterselie toe met wat vers gemalen peper.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten