Wat een dikke haricoverts denkt u vast. Nee, het klopt: dit zijn geen haricoverts maar sperziebonen. Ook lekker als de supermarkt of groenteboer even geen haricoverts te koop heeft. |
1 zakje gemengde eikenbladsla (75 gram)
200 gram haricoverts
1 bakje kastagne champignons
75 gram bacon of ontbijtspek
3 eetlepels olijfolie
3 tenen gepofte knoflook
1 eetlepel rode wijn azijn
1 eetlepel sherry (droog)
1 eetlepel tijmblaadjes
verse peper
Doe de eikenbladsla in een kom. Kook de haricoverts beetgaar. Snijd ondertussen de champignons in vieren. Giet de haricoverts af en spoel om met koud water. Laat ze goed uitlekken en voeg dan toe aan de sla. Zet een koekenpan op het vuur. Bak de bacon/ontbijtspek knapperig en haal uit de pan. Door het bakken van het spek is de pan als het goed is vet genoeg (zo niet: extra lepeltje olie in de pan) om daarin vervolgens de champignons bruin te bakken. Voeg verse peper toe. De champignons en spek kunnen door de sla worden gemengd.
Maak voor de dressing de koekenpan schoon en zet op een laag vuur. Doe de olijfolie in de pan. Laat warm worden. Voeg de gepofte knoflookpuree en de tijmblaadjes toe. Roer door de olie. Doe de sherry en azijn in de pan en verwarm nog 1 a 2 minuten.
Giet de warme dressing over de salade. We hebben een kom soep gegeten bij deze salade. Heerlijk voor op een zomerse dag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten