maandag 8 juli 2013

Gepofte knoflook

Natuurlijk verzinnen wij onze recepten af en toe zelf, maar vaak ook niet. De blognaam koken ZONDER kennis zet de lezer wellicht op het verkeerde been. Wij hebben zelf geen kennis, maar maken wel gretig gebruik van andermans kennis. Koken met geleende kennis dus. Vandaag hebben wij gebruik gemaakt van de kennis van Maaike van Kessel en een lekkere salade van haar kookblog gemaakt. Het recept volgt nog, maar eerst een belangrijk ingrediĆ«nt wat de salade zo lekker maakte: gepofte knoflook. Nadat de knoflook lang genoeg in de oven heeft gestaan kan je deze met tenen tegelijk nuttigen. De knoflook verliest door het poffen zijn scherpe smaak en is zacht en zoetig. Heerlijk voor in zelfgemaakte alioli, bij rundvlees of uitgesmeerd op een broodje (met komijnkaas). Volgens het recept van Maaike van Kessel kun je de knoflook ongeveer 1 week in de koelkast houden. Het aantal bollen knoflook dat je per keer kunt klaarmaken is dus afhankelijk van je gezinsgrootte. 



Ingredienten
2 bollen knoflook
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het kopje van de knoflookbollen af, zodat je de teentjes in de bol ziet zitten. Druppel olie in bol en pak in aluminiumfolie. 



Doe de bollen 45 minuten in de oven. Klaar is kees. De teentjes zijn nu heel zacht en kunnen zo uit het velletje worden gedrukt. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten