vrijdag 26 juli 2013

Gebakken rijst met cashewnoten en verse groenten


De Yika's zijn niet in hun goede doen. Niet ziek - maar ook niet fit. Tijd dus voor een gezonde maaltijd. Ook moest er maar weer eens een écht recept op ons blog worden geplaatst. Want om onze lezers te blijven boeien, moet er zo nu en dan natuurlijk wel een lekker recept worden toegevoegd. Dit keer een gerecht uit Vegalicious. Let op, dit rijstgerecht wordt het lekkerst als je de rijst een dag in de koelkast laat staan. Dan bakt de rijst beter. Daarnaast maakt de marmalade van peper en tomaat dit gerecht helemaal af. 

Ingrediënten voor 2 personen
150 gram ongekookte rijst
200 gram gemengde groenten (doperwtjes, peultjes en wortel)
2 eetlepels zonnebloemolie
4 cm gember
2 tenen knoflook
100 gram ongezouten cashewnoten
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels sojasaus
marmalade van peper en tomaten
2 eieren

Kook de rijst een avond van te voren (of vroeg in de ochtend) en zet het in de koelkast. Zet een pan op het vuur en breng water aan de kook. Dop de doperwten (je kan ook prima diepvries doperwten gebruiken). Snijd de wortel in kleine stukjes en maak de peultjes schoon. 

Blancheer eerst de wortel (3 tot 5 minuten) en haal met een schuimspaan uit de pan. Spoel af met koud water en laat uitlekken. De peultjes en erwtjes hebben ongeveer 2 minuten nodig om te blancheren. Voeg de peultjes en erwten bij de wortel, spoel alles nogmaals af met koud water en laat uitlekken. 
Snijd de gember en knoflook fijn. Zet een koekenpan op het vuur met de zonnebloemolie. Bak de cashewnoten bruin en haal ze uit de pan. Bak de gember en knoflook 1 minuut. Doe de rijst en groenten bij de gember en knoflook in de pan. 
Bak zo'n 3 tot 5 minuten, totdat alles goed warm is. Klop ondertussen de eieren los. Maak in het midden van de pan een kuiltje. Voeg 1 eetlepel sesamolie toe en schenk de losgeklopte ei in het kuiltje. Roer af en toe zodat het een omelet wordt. Verbrokkel de omelet met een spatel, roer door de rijst. 



Serveer met de cashewnoten en besprenkel met sojasaus. Doe er een schepje marmalade bij. Heerlijk!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten