zaterdag 10 augustus 2013

Couscous met pistache noten, kruiden en rucola



Het boek Plenty van Yotam Ottolenghi staat al een jaar in de boekenkast en onvoorstelbaar genoeg had ik er nog niet één recept uit gemaakt. Vandaag eindelijk weer eens een vrije zaterdag. Een dag zonder sturende agenda. Volgens Yika 2 een mooie dag om taart te bakken en een nieuw recept uit te proberen. Yika 2 kiest, Yika 1 maakt. En dat maken....dat gaat niet zonder hort of stoot. Regelmatig vallen ingrediënten op de grond, staat Yika 1 vloekend in de keuken dat het k.u.... recept toch zal mislukken en kan het juiste ingrediënt in de enig sinds chaotische kastje (zie foto's) niet teruggevonden worden.
 
Maar eind goed al goed: de taart is mooi uit de oven gekomen en het couscous recept uit Plenty smaakte werkelijke heerlijk. Een frisse zomerse couscous salade. Wij hebben er wat gebakken Halloumi (kaas) bij gegeten.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen
150 gram couscous
160 ml. groente bouillon
1 kleine ui, in ringen
1 eetlepel olijf olie
1/4 eetlepel zout
1/4 eetlepel komijn poeder
50 gram gedopte ongezouten pistachenoten (grof hakken)
3 bosuien in ringen
1 groene peper, in dunne ringetjes
30 gram rucola, grof gehakt.

Voor de kruidenpasta
20 gram platte peterselie
20 gram koriander
2 eetlepels gedroogte dragon
2 eetlepels gehakte dille
2 eetlepels gehakte munt
100ml. olijfolie

Kijk voor je de couscous maakt even op de verpakking wat precies de verhouding is tussen couscous en water/bouillon. Doe de couscous in een grote school en overgiet met kokende boullion. Dek de couscous af met aluminiumfolie en laat 10 minuten staan. Als de couscous nog niet zacht genoeg is, kun je er altijd beetje meer kokend water bij doen. 

Zet een koekenpan op het vuur. Bak de ui goudbruin. Voeg het zout en de komijn poeder toe. Bak een minuut mee en zet het gas uit. Laat de uien even afkoelen.

Voor de kruidenpasta kun je alle kruiden met de olijfolie in een blender doen en pureren. 
Als de couscous gaar is, kan de kruidenpasta door de couscous worden gemengd. Hak de pistachenoten en rucola en snijd de bosui en groene peper in ringetjes. Voeg alle ingrediënten, samen met de gebakken ui, toe aan de couscous. Serveer eventueel met wat gebakken Halloumi of een lekker Merquez worstje. 


Lekker hoor!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten