zondag 25 augustus 2013

Kwarkbolletjes




Bewegen is belangrijk. Vooral wanneer je een zittend beroep hebt. Dus lopen we hard, want dat is makkelijk. Je hoeft niet op een vast tijdstip (net wanneer je geen zin hebt) naar een les. Je hoeft niet met volle sporttas he-le-maal naar een sportschool te lopen / fietsen, waar je je ook nog nog he-le-maal moet omkleden. Nee, je trekt thuis je gympen aan en hup naar het park. Peanuts, qua voorbereidingen. 

Maar dan het hardlopen zelf. De geluksstofjes waar iedere hardloper het over heeft, die tijdens het hardlopen vrij komen en het hardlopen zo ontzettend hemels horen te maken, komen bij ons maar niet vrij. Het is zwoegen. Met een uberrood hoofd (nog steeds!) maken we onze rondjes. Gelukkig gloeien onze wangen van voldoening wanneer we weer een hardlooprondje hebben volbracht. Hemels. Daar kan geen geluksstofje tegenop. 

Uit het hardloperskookboek (jaja, dat bestaat) kwarkbolletjes (ca 6 - 8 stuks): 

- 150 gram magere kwark
- 1 ei 
- 50 gram noten (hazel-, cashew-, walnoot-, amandel - elke noot kan) 
- 2 eetlepels zaden (sesamzaad, maanzaad ect) 
- 50 gram gedroogde vruchten (rozijnen, dadels, abrikozen, ect) 
- 150 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel kaneel en/of koekkruiden
- 1 geprakte banaan
- 1 theelepel bakpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingredienten samen in een kom. 




Vorm 6 kleine bolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe ze ongeveer 15- 20 minuten in de oven ( iets langer als je de broodjes wat droger wil). 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten