zondag 7 juli 2013

Preitaart met gedroogde tomaat en kaas




De zon schijnt. De klanken van het Rootsfestival, dat in het Oosterpark wordt gehouden, zweven in afgezwakte vorm door de openstaande balkondeuren naar binnen. Een ideale dag om op het balkon, of beter nog: in het park, door te brengen. En wanneer de maag  begint te rommelen, maar je geen zin hebt in een vette parkhap, dan neem je een lekker een stuk preitaart. Net zo lekker en net zo vullend. 

Ingredienten voor 4 personen: 
- 750 gram gesneden prei
- 8 gedroogde tomaten op olie (ik doe vaak wat meer)
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg 
- 150 gram geraspte oude kaas
- 4 eieren
- 1/4 liter slagroom
- zout, peper
- groene pesto 

Bereiding: 
Kook de prei in drie minuten gaar en laat in een vergiet uitlekken. Snipper de tomaten. 
Verwarm de oven voor op 200 c. Vet een taartvorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Vergeet niet om met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg te prikken. Strooi 1/3 van de kaas over de bodem. 
Klop de eieren met de slagroom en pesto door elkaar. Ik doe er naar smaak pesto bij.
Voeg eveneens naar smaak zout en peper toe. 
Verdeel de prei, de tomaat en de rest van de kaas over het deeg.


Schenk het eimengsel over de vulling. Bak de taart in ca 40 minuten gaar. Lekker met een salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten