zondag 16 februari 2014

Wraps met bietensalsa, quinoa en avocado



We zijn een heerlijk lang weekend in Drenthe geweest. Tijd om te wandelen, boek te lezen, serie te kijken en uiteraard lekker te koken. We probeerden twee nieuwe recepten. Waaronder deze heerlijke (zomerse) wraps. Een recept uit een kookboek, maar wij vonden het op de site van Rozemarijn. In het oorspronkelijke recept hoort er spinazie tussen, maar dat waren wij vergeten te kopen. 

Ingrediƫnten voor 2 personen
200 gram rauwe bietjes
150 gram geitenkaas
100 gram witte quinoa
0,5 theelepel venkelzaad
fijn geraspte schil en het sap van 1/2 sinaasappel 
35 gram rozijnen
50 gram walnoten
4 grote bladen wilde spinazie
1 avocado ontpit, geschild en in dunne plakken
1 appel geraspt
4 (mais) tortilla's
zeezout en vers gemalen peper

Schil de bietjes. De bietjes worden niet gekookt. Snijd ze in stukken en maal ze fijn in een foodprocessor of blender. Giet het vocht zoveel mogelijk af. Voeg de geitenkaas en ruim zout en peper toe. Blender tot korrelige roze massa. 


Doe in een kom en zet apart. Laat 250 ml. water koken en voeg de quinoa met venkelzaadjes en zout toe. Laat 15 a 20 minuten koken tot de quinoa gaar is en het vocht is opgenomen. Zet weg om af te laten koelen. Als de quinoa is afgekoeld kan de sinaasappelschil en sap worden toegevoegd. Verkruimel de walnoten over de quinoa en voeg de rozijnen toe. Meng het geheel. Snijd nu de avocado en rasp de appel.


Zet een droge koekenpan op het vuur. Warm de tortilla's in de koekenpan. Schep 2 a 3 eetlepels bietensalsa op de tortilla, leg er een spinazie blad op (zijn wij vergeten!), schep er een paar eetlepels quinoa op en maak af met een paar plakjes avocado en geraspte appel. Sla de zijkanten van de tortilla naar binnen en rol op. 

Waarschijnlijk is met een blad spinazie het onderscheid tussen de bietensalsa en de quinoa ook mooier te zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten