zondag 2 februari 2014

Chili sin Carne (vegetarische chili)


Chili sin Carne...of te wel Winterchili a la Minnesota. Een recept uit het boek Eet & Ren van Scott Jurek. Poes had meer zin in Chili con Carne:


Zij was zeer teleurgesteld. Maar de dames zijn meer dan tevreden. Heerlijk comfort food (als je van bonen houdt) voor de zondagavond. En nog heel gezond en caloriearm ook!!

IngrediĆ«nten voor 6 a 8 personen (ook goed om in te vriezen) 
2 eetlepels kokos- of olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 cup gesnipperde ui
8 tot 10 middelgrote champignons, fijngehakt
1/2 cup fijngesneden groene paprika
1/2 cup fijngesneden rode paprika
1/2 cup kleingesneden worteltjes
2 chili pepers (of Spaanse peper. Met/zonder zaad naar smaak)
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels chilipoeder
2 theelepels zeezout
1/2 theelepel zware peper
2 blikken gepelde tomaten (800 gram)
400 gram tomatenpuree
1 potje van 340 gram mais (laten uitlekken)
400 gram bruine bonen uit blik (laten uitlekken)
400 gram zwarte bonen uit blik (laten uitlekken)
400 gram rode bonen uit blik (laten uitlekken)
2 1/2 cup water
1/2 cup droge bulgur
tabasco
koriander
magere kwark

Snijd de groenten fijn en hak de knoflook en chilipepertjes. Doe de olie in de pan en bak eerst de knoflook en peper 1 minuut. Voeg dan de kruiden toe. 


Hussel de groenten door de kruiden en bak ze 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg wat eetlepels water toe als de groenten aan de bodem vastplakken.


Laat de mais en de bonen uitlekken. Spoel ze af. 



Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat 2 minuten meebakken. Voeg nu de bonen, mais, tomaten in blik en bulgur toe. Voeg er 2 1/2 cup water aan toe. Laat het met de deksel op de pan 30 minuten pruttelen op middellaag vuur. Roer het vervolgens om en laat het nog eens 30 minuten op staan.


Serveer de chili in een kom. Voeg een eetlepel kwark toe, wat druppels tabasco en knip er koriander over. Eet smakelijk!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten