zaterdag 25 januari 2014

Zuurkoolsalade met kastanjechampignons, peer en peterselie


Andere blogs lezen is inspirerend. Zo ook het blog van Lepeltje Lief waar we dit recept vandaan plukten. We twijfelden (zuurkool met mosterd en peer?) maar probeerden het toch. Gelukkig, want het smaakte heerlijk! 

Ingredienten voor 2 personen: 

- 250 g zuurkool
- 250 g kastanjechampignons
- 1 grote peer (of 2 als je van zoet houdt - wij hadden de peer geschild, maar dat hoeft niet)
- 3 el verse peterselie
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 el milde mosterd (wij gebruikten grove mosterd)
- zout en peper
- olie of boter om in te bakken


Bereiding:

Wring met je handen het meeste vocht uit de zuurkool en hak 'm grof. 
Hak de peterselie fijn en snijd de kastanjechampignons in partjes. Snijd de peer in dunne plakjes. 

Bak de champignons in olie tot ze gaar zijn. Meng ondertussen 2 el olie met de mosterd. Doe de gebakken champignons in een saladekom en voeg de dressing en peterselie toe. Meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Meng er ten slotte de zuurkool en peer door. 

Wij aten er geroosterd stokbrood met geitenkaas bij. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten