zondag 12 januari 2014

Pasta met walnoten, Spaanse peper en tijm


Een recept (uit Vegalicious) dat binnen een half uur klaar is en opgediend kan worden. Na een drukke werkdag altijd handig. Lekker met een frisse salade. 

Een kleine noot: de volgende keer vervang ik de Spaanse peper door 2 gedroogde chilipepers. Spaanse peper  uit de supermarkt vind ik vaak niet heet genoeg. Ik miste een beetje de pit in het recept. Met gedroogde chilipeper is dat gegarandeerd. 

Ingrediƫnten voor 2 personen
150 gram walnoten
150 gram pasta (schelpjes of pennen)
1 eetlepel olijfolie
1/2 ontpitte en fijngehakte rode Spaanse peper
klein knoflookteentje geperst of in zeer kleine stukjes gesneden
1 theelepel tijmblaadjes
1 volle eetlepel mascarpone
1 volle eetlepel fijn geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout

Zet een pan water op voor de pasta en breng aan de kook.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin worden en lekker gaan geuren. Leg de geroosterde walnoten op een snijplank en hak ze grof als ze zijn afgekoeld. 

Doe zodra het water kookt, de pasta in de pan en voeg een snufje zout toe. Kook de pasta al dente.

Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de Spaanse peper en de knoflook toe en verwarm vervolgens 1 of 2 minuten op zacht vuur (de knoflook mag niet bruin worden). Voeg de tijm, mascrapone, de parmezaanse kaas en peper en zout toe. Haal de pan van het vuur en doe de walnoten erbij. 



Als de pasta gaar is kan deze worden afgegoten. Laat 2 eetlepels kookvocht achter. Doe de pasta terug in de pan, met de eetlepels kookvocht en voeg de walnotensaus toe. Roer door elkaar en dien op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten