zaterdag 15 november 2014

Bulgur met geroosterde pompoen en gepofte knoflook

We proberen de afgelopen weken naast vlees (1 dag), vis (2 dagen), vegetarisch (2 dagen) ook 2 dagen per week vegan te eten. Geen dierlijke producten dus. Een heel schema, maar het is een stuk makkelijker dan het lijkt. In veel vegetarisch recepten die wij maken zitten al weinig dierlijke producten. En de gewone melk en yoghurt kan deze dagen worden vervangen door soja melk/yoghurt. Nog niet mijn favoriet, maar goed te doen. Vanavond was ik alleen thuis en besloot met de restjes uit de koelkast een gerecht in elkaar te flansen. Verrassend lekker. Zo verrassend dat ik ter plekke bedacht dat dit gerecht blogwaardig is. En daarom een snelle en wazige foto met mijn telefoon. Inmiddels is de schaal helemaal leeg. Hhhmmmm



Ingrediƫnten voor 2 personen
140 gram bulgur
2 gegrilde paprika's (uit een glazen pot.)
halve pompoen
4 tenen knoflook (niet schoonmaken)
10-15 olijven
rasp van 1 citroen
1 theelepel komijnpoeder
zout/peper
4 eetlepels olijfolie
chilipeper

De pompoen hoeft niet geschild te worden. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Doe de pompoen in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Voeg zout, peper en een snufje chilipeper toe. Leg de knoflooktenen in de olie. Maak de tenen niet schoon. Voeg ze met schilletje (heet dat zo bij een knoflook??) en al toe. Zet de pompoen in de oven. Het heeft ongeveer 20 tot 30 minuten nodig om gaar te worden. Prik af en toe in de pompoen om te kijken of deze gaar is.
Kook de bulgur zoals op verpakking vermeld staat. Snijd de gegrilde paprika's en de olijven in stukjes. Als de bulgur gaar is voeg dan de gegrilde paprika's en olijven toe. Rasp de schil van 1 citroen en meng door de bulgur. 
Het is de bedoeling de olie te bewaren als de pompoen gaar is. Schep de stukken dus met een spatel uit de olie. Houd de knoflook apart. Giet de olie voorzichtig in een schaaltje. Haal het schilletje van de knoflook en druk het teentje met een vork in de olie fijn. Voeg een theelepel komijn toe. Meng de olie door de bulgur en groenten. Klaar is Kees.

Eet Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten