zaterdag 22 november 2014

Broodje tempeh met kerrienaise en avocado

Een aantal weken geleden zag ik de documentaire Food Inc. en besloot minder vaak dierlijke producenten te eten. Na een late avond (met de nodige glazen wijn) in het Ketelhuis had ik heel veel zin om een bagel pastrami te eten bij de bekende bagel-keten. Niet erg passend bij mijn nieuwe missie. 
Tijd om iets nieuws uit te proberen: een lunch bij een vegan lunchroom in de Spaarndammerstraat: Dophert. Een super leuke tent, met vriendelijke bediening en heerlijk eten. Geen smakeloze gezonde reform maaltijden, maar een broodje dat de craving naar pastrami geheel deed verdwijnen. Goede inspiratie voor onze twee wekelijkse vegan maaltijd. 


Ingrediƫnten voor 4 broodjes
150 gram (gerookte) tempeh
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel ahorn siroop (maple syrup)
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel komijn poeder
1/2 theelepel cayenne peper
3 grote eetlepels veganaise (mayo zonder ei. Verkrijgbaar in de bio winkel). Uiteraard kan dit ook gemaakt worden met gewone mayo. 
1 grote theelepel kerrie poeder
1 avocado
2 tomaten
sla

Snijd de tempeh in dunne plakjes. Meng de ahorn siroop met de olijfolie, sojasaus, komijn en cayenne poeder. Marineer de tempeh hierin zo'n 15 tot 30 minuten. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Gril de tempeh. Voeg ondertussen aan de veganaise de kerrie poeder toe. Meng door elkaar. Besmeer de boterhammen lekker dik met de kerrienaise. Voeg een plukje sla toe. Snijd de avocado en tomaten in dikke plakken. Verdeel te gegrilde tempeh over de broodjes en beleg met tomaat en avocado. Eet smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten