maandag 8 december 2014

Bulgur met cranberry's, paddenstoelen, hazelnoten, pesto en frisse komkommer


Het is altijd leuk om een recept dat je in een restaurant of bij iemand thuis hebt gegeten  te proberen na te maken. Wij kochten laatst een heerlijke salade bij Dophert en dit recept is daarop geinspireerd. Hou dus altijd in je hoofd een ingrediënten lijstje als je iets lekkers eet wat je thuis eens zou willen namaken. In dit geval is het ons gelukt met wat hulp van google. 

Ingrediënten voor ruim 2 personen

Voor de Bulgur
140 gram bulgur
400 gram gemengde paddenstoelen
2 handen gedroogde cranberry's
1 hand hazelnoten
peper en zout

Voor de pesto
70 gram rucola
40 gram pijnboompitten
ongeveer 50 milliliter olie
1 knoflookteen
peper/zout
25 gram parmazaanse kaas en voor vegans optioneel 1 grote eetlepel edelgistvlokken

Voor de komkommersalade
1/2 komkommer
1 kleine rode ui
2 eetlepels kruiden azijn
1 eetlepel olijf olie
peper/zout

Het maakt niet zoveel uit in welke volgorde je de recepten maakt. De salade hoeft namelijk niet heet te worden geserveerd. Lauw of koud is ook prima. 

Kook de bulgur zoals op de achterkant van het pak vermeld staat. Rooster ondertussen de hazelnoten in een grillpan. Snijd de paddenstoelen in stukjes en rooster deze ook. Doe dit in kleine porties, zodat ze ook daadwerkelijk bruin grillen. Als er teveel paddenstoelen in een (grill)pan liggen komt er te veel vocht vrij en kun je ze niet meer mooi bruin bakken.


Doe de hazelnoten, paddenstoelen en cranberry's in een schaal. Meng de bulgur hier doorheen zodra deze gaar is. Voeg zout en peper toe. 


Voor de pesto gebruik ik altijd een staafmixer. Eigenlijk is het simpelweg alle ingrediënten bij elkaar doen en vervolgens mixen. Ik doe altijd wel voorzichtig met de olie. Ik adviseer om eerst een deel van de olie door geheel te mixen. En vervolgens te kijken/proeven hoe dik de pesto is. Voeg dan naar smaak meer olie toe met wat peper en zout. 


Snijd de komkommer en de door de midden en in plakjes/ringen. Mix door de ui en komkommer 2 eetlepels (kruiden) azijn en 1 eetlepel olie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat de dressing 5 minuten intrekken.


Een heerlijke combinatie. Eet smakelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten