woensdag 24 december 2014

Zoete aardappel met kruiden

Geen mooi kerstverhaal deze keer. Ik kom meteen ter zake:

Ingrediƫnten
600 gram zoete aardappels
3 eetlepels olijfolie
2 knoflook teentjes
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel korianderzaad
snufje chili peper
peper en zee zout

Verwarm de hete luchtoven op 200 graden. Schil de zoute aardappel en snijd ze in parten. Stamp de kruiden in een vijzel. Niet tot poeder, maar wel goed kneuzen. Meng in een kom 3 eetlepels olijfolie, geperste knoflook, de gestampte kruiden en chilipeper. Haal de parten door dit mengsel. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. 


Bak de zoete aardappel in 35 minuten. Keer ze op de helft van de baktijd een keer om. Deze aardappels zijn lekker met rucola of wat gegrilde groenten met wat olijfolie en balsamico azijn. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten