zondag 22 februari 2015

Citroenige prei met kikkererwten, feta en dille


Ik heb veel kookboeken in de kast staan en op mijn computer links naar tientallen kookblogs. Uiteindelijk kook ik vaak in periodes uit een bepaald boek of blog. Op dit moment is My New Roots helemaal hot in huize Yika. Veel recepten die makkelijk te maken zijn, maar oh zo heerlijk. Zo ook deze. Ik vind prei altijd een wat lastige groente....soep...dat kan ik er mee maken...maar verder...?!? Nou een heerlijk gerecht met kikkererwten en feta bijvoorbeeld. 

IngrediĆ«nten voor 2-3 personen
2 blikken kikkererwten van 400 gram
2 grote preien
250 ml. groente bouillon
100 gram feta
2 eetlepels extra vierge olijfolie 
1 theelepel vloeibare honing
sap en geraspte schil van 1 citroen
zeezout en peper
1 knoflook teentje
1 bosje dille

Snijd de prei diagonaal in plakjes. Was de prei. Doe dit voorzichter, want de plakjes moeten heel blijven. Zet een braadpan op het vuur en voeg 250ml water toe met een half bouillon blokje. Voeg als het water kookt de prei toe. Doe de deksel op de pan en laat zo'n 5 minuten stomen op middel hoog vuur. 

Snijd in de tussentijd de dille en feta fijn. Rasp de schil van de citroen. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap en de honing door elkaar te mengen. Voeg de geperste knoflookteen en zout en peper toe aan het mengsel en klop het geheel tot een dressing. Doe de kikkererwten in de vergiet en was ze schoon. 

Schep de prei als deze gaar is uit de pan en doe in een schaal. Laat de bouillon in de pan. Voeg de kikkererwten en de helft van de dille toe aan aan de bouillon en verwarm 1-2 minuten. Schep de kikkererwten uit de pan en doe in de schaal met de prei. Voeg de dressing, citroenrasp, dille en feta toe en strooi er ruim peper overheen. 



Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten