woensdag 28 maart 2012

Pasta met tomaat, ansjovis en mozzarella


Het is echt niet nodig om pastasaus in een pot te kopen bij de supermarkt. Zelf kan je op een makkelijke manier heerlijke pasta(saus) maken. Probeer kwalitatief goede producten te kopen, zoals mozzarella gemaakt van de melk van een buffel. Ik weet niet of deze buffel ook melk voor mozzarella heeft geproduceerd, maar het beestje kijkt erg sympathiek en staat zo te zien lekker in de wei. Dat past goed bij dit recept.


Ingrediƫnten voor 2 personen
150 gram pasta (pipe regate bijvoorbeeld)
2 eetlepels olijfolie
6 ansjovisfilet
1 hand verse tijm en rozemarijn
2 handen basilicum (grof snijden)
1 witte ui (in ringen)
2 knoflook (fijn gesneden)
2 gedroogde chilipepers (of wat je zelf lekker vindt) 
3/4 blikje tomatenpuree (klein blikje)
1 eetlepel balsamico azijn
1 blik tomaten in blokjes
1 bol buffelmozzarella (in blokjes snijden/stukken scheuren)
2 eetlepels taggia olijven (van die kleine paarse olijven, want die hebben veel smaak)
eventueel scheutje water
peper en zout


Zet een pan met water op het fornuis voor het koken van de pasta. Zet ondertussen ook een koekenpan op het vuur en voeg, als de pan heet is, twee eetlepels olie toe. Doe de ansjovis in de pan en laat "smelten". Voeg vervolgens de ui, knoflook en chilipeper toe. Peper en zout op smaak (let op: de ansjovis is ook al erg zout). Bak 1 a 2 minuten. Voeg dan een hand met tijm en rozemarijn toe. De tomatenpuree kan nu in de pan worden gedaan, laat de puree even meebakken. Dan 2 eetlepels balsamico azijn door het geheel roeren. De blokjes in tomatensaus kunnen nu worden toegevoegd. Inmiddels zal het water wel koken en kun je de pasta toevoegen. Kook beetgaar. Als de pasta bijna gaar is, kun je de olijven aan de saus toevoegen. Als de saus te dik of te droog is, voeg dan wat (pasta)water toe. Giet de pasta af. Doe de pasta door de saus in de sauspan. Voeg de mozzarella, olijven en basilicum toe (laat een beetje over voor de garnering). Hussel door elkaar, zet vuur af en serveer. 


Deze pastasaus kan prima gevarieerd worden door groente (paprika, aubergine of courgette) toe te voegen of een lekker chorizo worstje.
Zonder basilicum ook best lekker hoor!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten