vrijdag 2 januari 2015

Stoof met bonen, boerenkool en gerookte paprika poeder



Stoof....soep..?? Wat is eigenlijk het verschil tussen die twee? Ik hou mij aan de originele titel, een stoof. Dit recept vond ik op ons nieuwe kookblog whalhalla: My New Roots. Het recept komt echter toe aan miss Martha Stewart. Zij heeft deze Garlicky Kale and White Bean Stew bedacht op één van haar Meatless Mondays. Heeft deze dame niet ooit in de gevangenis gezeten? Misschien bedacht ze deze eenvoudige, maar heerlijke stew wel daar.

De afmetingen zijn op zijn Amerikaans.  Excuus hiervoor. Ik heb thuis een set met cups en ben tijdens het koken vergeten de cups te wegen om te vertalen naar grammen. U kunt een theekop gebruiken als "cup" of naar een kookwinkel gaan en ook zo'n handig setje kopen.

Ingrediënten
2 cups groenten bouillon (wij gebruikten de knoflook groente bouillon van de Kleinste Soep Fabriek)
2 cups boerenbool
2,5 cups witte bonen (cannellini of lima bonen)
5 laurier blaadjes
1 blik gepelde tomaten
1 theelepel gerookte paprika poeder
6 kleine knoflookteentjes
2 middelgrote uien
zeezout en peper
3 gedroogde chilipepers
(kokos) olie

Snijd de uien in dunne ringen en hak de chilipepers. Zet een pan op het vuur en doe 2 eetlepels olie in de pan. Voeg de uien samen met de laurier, chilipeper, snuf zeezout en de paprika poeder in de pan. Bak tot de uien zacht zijn. Voeg dan de knoflook toe. Bak mee. Als de pan erg weinig vocht/olie bevat, voeg dan een scheutje van het vocht van de tomaten toe. 

Voeg de bonen, bouillon, boerenkool en gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper.




Serveer met een beetje olijfolie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten