zaterdag 6 oktober 2012

Salade van spelt, walnoten, worteltjes en geitenkaas


In één van onze eerste berichten op dit blog, hebben wij al het kookboek Vegalicious onder de aandacht gebracht. Een kookboek met smakelijke originele recepten. Deze salade is heerlijk voor de herfst en wintermaanden. De dressing hebben wij aangepast (zie roze briefje in het kookboek), omdat wij zo snel geen sherry azijn konden vinden. De hoeveelheid geitenkaas vonden wij ook iets te veel. Hierbij het recept zoals wij deze gister hebben gemaakt.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram gehalveerde worteltjes
6 in vieren gesneden sjalotjes
120 gram walnoten
120 gram ontpitte en in tweeën gesneden pruimen
200 gram spelt
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijn azijn
1 eetlepel sherry
1 knoflook
1 grote theelepel grove Dijonmosterd
1/2 bosje platte peterselie
150 gram zachte geitenkaas
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de gehalveerde worteltjes en de in vieren gesneden sjalotjes op een ovenschaal/bakplaat. Meng ze met 2 eetlepels olijfolie. Laat 25 minuten bakken in de oven. Voeg de walnoten en pruimen toe, verdeel ze gelijkmatig over de groente en zet nog eens 10 minuten in de oven.

Kook de spelt zoals op de achterzijde van het pak vermeld staat. Proef ondertussen wel af en toe, want het is lekker als de spelt nog een bite heeft. Giet de spelt af als hij gaar is, doe de deksel op de pan en zet weg. 

Meng voor de dressing 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepes rodewijn azijn, 1 eetlepel sherry, 1 geperste knoflook en 1 grote theelepel mosterd. Voeg ook peper en zout toe. De dressing hoort een beetje zurig te zijn. Meng de spelt met de groente, pruimen en noten. Verkruimel de kaas over de groente en voeg de dressing en peterselie toe. Meng het geheel en serveer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten