Ingrediƫnten voor 2-3 personen
650 gram biologische kippendijen
2 sjalotjes
2 of 3 Spaanse pepers (2 als je heet eten niet gewend bent)
1 duim gember
2 strengen sereh (citroengras)
2 knoflooktenen
1/4 theelepel kurkuma
1 theelepel koriander poeder
1/2 theelepel komijn poeder
1/2 theelepel zoete paprika poeder
1/2 theelepel tomatenpuree
1 1/2 eetlepel citroensap
3 eetlepels zonnebloemolie (in originale recept staat pinda olie. Vast nog lekkerder!)
1 eetlepel soya saus
2 theelepels bruine basterd suiker
200 ml. kokosmelk
zout/peper
120-180 gram zilvervliesrijst
Je begint met het maken van een kruidenmengsel (boemboe) waarin de kippendijen later worden gesmoord. Rasp de gember en knoflook in de schaal van een blender of foodprocessor. De sjalotten kunnen in vieren worden gesneden. Haal de zaadjes uit de Spaanse peper en hak deze in stukken. Haal de buitenste laag van de sereh en snijd het witte gedeelte in stukjes. Voeg de sjalotten peper en sereh toe aan de blenderschaal. Nu kunnen alle kruiden er ook bij: de kurkuma, koriander-, komijn- en paprikapoeder. Voeg de tomatenpuree, citroensap en olie toe. Blender en de boemboe is klaar.
Als je net als wij de boontjes als bijgerecht eet, is het handig om de haricoverts te koken terwijl je de boemboe maakt.
Snijd de kippendijen in stukjes. Voeg olie toe aan een koekenpan en bak de kip bruin. Voeg vervolgens de boemboe toe en laat meebakken. De boemboe wordt donkerder van van kleur. Blijf goed roeren, want anders bakken de kruiden aan. Zet ondertussen de rijst op en kook zoals op de verpakking vermeld staat.
Op het moment dat de boemboe donkerder van kleur wordt (na zo'n 5 minuten) kan de kokosmelk worden toegevoegd. Laat zo'n 15 minuten sudderen op een laag vuur. Nu heb je de tijd om de boontjes af te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten