donderdag 8 november 2012

Indiase wortel-boterbonen soep met curry

Het is altijd fijn om soep op voorraad te hebben. 's Morgens uit de vriezer halen en na een lange dag werken is het een kwestie van opwarmen. Je kunt er ook voor kiezen om op zo'n moment een blik unox soep te kopen, maar dat smaakt zoveel minder lekker dan een kom zelf gemaakte soep. En volgens mij is het laatste ook veel gezonder (kan tussen de oren zitten, maar alles wat tussen de oren zit moet je ook serieus nemen).



Uiteraard bedenken wij ook niet alles zelf. Wij speuren regelmatig het web af naar leuke kooksites of kookblogs. Eén van de kookblogs die wij regelmatig bezoeken is het blog van Maaike van Kessels (zie de link op "kijk ook eens naar..."). Daar vonden wij het recept voor deze heerlijke soep.

Ingrediënten voor een pan soep (4 a 6 personen)
2 uien
450 gram winterpeen
1 stuk gember (ongeveer 3 cm of 2 eetlepels)
1 blik boterbonen (of cannellinibonen), uitlekgewicht 240 gram
1 liter groentenbouillon
2 eetlepels Korma currypasta
het sap van 1 limoen
200 ml kokosmelk
2 eetlepels zonnebloemolie
peper/zout
1 eetlepel komijnzaad

Snipper de ui. Snijd de winterpeen in plakken. Zet een pan op met olie. Fruit de ui. Voeg de wortel toe en rasp de gember. Wij hebben een rasp van Microplane en die zijn echt heel erg aan te raden. Super makkelijk. Bak de wortel en gember 1 minuut mee. Voeg 2 eetlepels korma currypasta toe. Roer het door en laat 30 seconden meebakken. Nu kan de bouillon worden toegevoegd. Afhankelijk van hoe dik de wortel is gesneden laat je de soep koken, zo'n 15 tot 30 minuten. Rooster ondertussen 1 eetlepel komijn zaad in een droge koekenpan. Wij zijn vaak van het makkelijke en laten de garnering wel eens zitten of vervangen deze voor een poeder. In dit geval willen wij echt aanraden de komijnzaad te roosteren en toe te voegen aan de soep, want dit smaakt echt heerlijk en is een toevoeging.
Als de wortel zacht genoeg is voor de staafmixer, kun je de boterbonen, kokosmelk, limoensap en peper en zout toe voegen. Laat 5 minuten meekoken en pureer de soep daarna met de staafmixer. Serveer de soep met naanbrood (met mangochutney). Heerlijk soep met een zachte pittige smaak. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten