zaterdag 10 november 2012

Boontjes met kokos en pinda's

De Yika's hebben opnieuw een leuke kooksite ontdekt. Er zijn er natuurlijk duizenden, dus voorlopig kunnen wij in onze zoektocht naar lekkere recepten onze lol op. Op de site Kayotic Kitchen staan recepten uit verschillende windstreken. Het hele kookproces wordt vastgelegd met foto's. Voor de meer visueel ingestelde koker is dat erg handig. 
Op deze site staan ook een aantal lekkere Indonesische recepten. Dit bijgerecht van boontjes met kokos en pinda's kan met veel andere Indonesische recepten worden gecombineerd

Ingrediënten voor 2-3 personen
350 gram haricoverts
1 ui
2 knoflookteentjes


3 eetlepels kokoscrème (vaak is het bovenste gedeelte in een blik kokosmelk een crème laag. Niet roeren dus, maar schep deze er vanaf. Of koop de kokosmelk van Aroy-D, daar is het hele blikje gevuld met crème)
1 theelepel sambal
1/4 theelepel kurkuma 
30 gram ongezouten pinda's
1 eetlepel gedroogde kokos
zout/peper
2 eetlepels zonnebloem olie, maar liever nog: pinda olie!

Zet een pan op met water en zout en kook de haricoverts gaar. Giet de haricoverts af en spoel ze met koud water af, zodat ze niet verder koken in het vergiet. Vijzel de pinda's fijn en voeg een eetlepel gedroogde kokos toe. Zet dit apart.

Snipper een ui en hak de knoflook fijn. Voeg de olie toe aan een warme pan (origineel moet er pinda olie gebruikt worden. Wij hadden dit echter niet in huis. Waarschijnlijk zou pinda olie de smaak wel goed doen!). Voeg de ui toe en bak op matig vuur 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, sambal en kurkuma toe en laat 30 seconden meebakken. Vervolgens kan de kokoscrème worden toegevoegd. Laat even sudderen en voeg wat peper en zout toe. Doe de bonen in de pan.



Roer door. Serveer de bonen met een flinke schep gevijzelde pinda's en kokos. Lekker om te serveren bij Ajam Paniki



Geen opmerkingen:

Een reactie posten