Ingrediƫnten voor 4 personen
1 kilo kruimige aardappels
400 gram rauwe andijvie
200 gram biologische spekjes
150 gram zachte geitenkaas
50 gram roomboter
2 eetlepels grove mosterd
1 ui
100 ml. melk
peper/zout
Schil de aardappels en kook ze met een snufje zout in 25 minuten gaar. Snipper, terwijl de aardappels koken, de ui. Giet de aardappels na 25 minuten af en laat ze droog stomen. Voeg nadat ze zijn droog gestoomd 100 ml. melk en 25 gram boter toe. Stamp de aardappels en voeg peper (uit de molen) en een snufje zout toe. Gebruik de overige 25 gram boter om de spekjes in te bakken. Als de spekje knapperig zijn, kan de ui worden toegevoegd. Laat zo'n 3 minuten meebakken. Voeg de mosterd aan de spekjes en ui toe. Meng de spekjes en de ui door de aardappels. Voeg de rauwe andijvie en de geitenkaas (kruimelen) toe. Meng het geheel en serveer. Heerlijk, eet smakelijk!
Heerlijk en ......gemakkelijk klaar te maken. Bij mij was de stamppot een beetje lauw.De volgende keer wil ik het geheel nog even goed doorwarmen na het toevoegen van de rauwe andijvie en voordat ik de geitenkaas er over kruimel.
BeantwoordenVerwijderenDe Engelsman vond het zo lekker, dat hij spontaan een glaasje heerlijk (Belgische) witte wijn inschonk.
Hij gaf het een 7,5 en dat viel mij dan toch weer een beetje tegen.
Wij blijven streven naar een 8 van de Engelsman. Misschien lukt het met de runderstoof met ketjap...in deze tekst wordt verwezen naar Engeland. Misschien helpt het?
BeantwoordenVerwijderenBij ons was de stamppot als wij het ons goed herinneren niet lauw en de geitenkaas smolt eigenlijk direct. Wij hadden veel boter gebruikt bij de spekjes en het geheel (met dus de hete boter) bij de aardappels gedaan. Dit maakt het misschien wat extra warm? Of al tijdens het stomen alvast spekjes en ui bakken? Wij zijn benieuwd naar jullie tweede poging.