zaterdag 28 september 2013

Noodles met edamame en lenteui

We hadden nog wat edamame over. Via Google kwamen we op de website van  hipfoodiemom.com, waar we dit recept vonden. Een variant op otsu (ook heerlijk!) maar dan nog sneller klaar. Ideaal voor na een lange werkdag. 

Ingredienten:

- Noodles (wij gebruikten eiernoodles) 
- 1 kop edamame (sojaboontjes) 
- 1,5 eetlepel sojasaus
- 1,5 eetlepel limoensap
- 1,5 eetlepel sesamolie
- Flinke hand koriander
- 2 gesneden lenteui
- sesamzaad 

Bereiding:
Kook de noodles zoals op de verpakking staat aangegeven. Kook de edamame ongeveer 2 minuutjes mee. Spoel af met warm water, laat uitlekken en zet weg. 

Meng de sojasaus, de sesamolie en limoensap. In het recept staat twee eetlepels sojasaus. Dat vonden we iets te overheersend, daarom heb ik er 1,5 eetlepel van gemaakt. Giet de dressing over de noodles en meng de lenteui en koriander erdoorheen. Garneer met sesamzaad.  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten