Ingrediƫnten voor 4-6 personen
1 grote uit, in ringen
1 middelgrote venkelknol, in dunne plakken
ca 150 ml. olijfolie
1 winterwortel, geschrapt, in halve plakjes
3 strengels bleekselderij, in plakjes
1 eetlepel tomatenpuree
250 ml. witte wijn
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 eetlepel gehakte oregano
2 eetlepel gehakte peterselie
1 oregano
1 eetlepel tijmblaadjes
2 laurierblaadjes
2 theelepels fijne kristalsuiker
1 liter groente bouillon
400 gram kikkererwten (uit blik)
pesto
1 hand gehakte basilicum blaadjes
zout en peper
Zet een braadpan met olie op het vuur. Smoor de venkel en ui 4 minuten op halfhoog vuur. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak de groenten (af en toe omscheppend) 4 minuten tot ze zacht zijn. Doe de tomatenpuree erbij en blijf 1 minuut roeren. Giet de wijn in de pan en laat hem een minuut of twee inkoken.
Doe de tomaten uit blik met het sap, de kruiden, suiker en groentebouillon in de pan. Breng de soep aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
Doe 10 minuten voor de soep wordt geserveerd de kikkererwten in een kom en plet ze met b.v. een vijzel "hamer". Laat er een aantal heel. Roer de kikkererwten door de soep en laat hem nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een lepel pesto en wat gehakte basilicum.
Toch nog een foto uit eigen keuken. De soep kleurt bij ons iets roder dan in het boek |
Wat een verrassen lekkere soep.
BeantwoordenVerwijderenTijdens het klaarmaken, dacht ik steeds: "dit klopt niet; teveel kikkererwten en teveel groenten voor 1 liter bouillon"
Maar het pakte prima uit.
Ook John vond de soep heerlijk.