dinsdag 8 oktober 2013

Pasta met kalkoengehakt, selderij en courgettes

De Yika's eten veel vegetarisch. Dat is ook wel zichtbaar op het blog. Als we vlees eten proberen we dat eigenlijk altijd biologisch te doen (Yika 1 spijbelt wel eens als zij in een restaurant eet, Yika 2 is een stuk principiƫler). Biologisch vlees kan duur zijn. Daarom kijken we altijd even in de koelkast met de aanbiedingen. En daar lag kalkoengehakt in. Wij zouden nooit gericht naar kalkoengehakt op zoek gaan, maar waarom niet. Het was 25% goedkoper en het valt altijd te proberen. Hierbij een recept uit eigen keuken.

Ingrediƫnten voor 2 personen
160 gram pasta
230 gram kalkoengehakt
1 ui
1 knoflook 
2 gedroogde chilipeper
2 strengen bleekselderij
1 courgette gegrild
100 ml. room
veel peper en zeezout
3 handen basilicumblaadjes
2 eetlepels geraspte oude kaas 
2 eetlepels bakboter (bak en braad)

Zet een pan met water op. Snijd de courgette in plakken en gril in een grilpan. Zet de courgettes apart. Snijd in de tussentijd de uien in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Zet een koekenpan op het vuur en voeg de bak en braad toe. Laat heet worden. Bak de uien glazig. Voeg de gehakt toe. Doe er heel ruim peper over en ruim (maar iets minder ruim dan de peper) zeezout. Als het water in de pan kookt, kan in de tussentijd ook de pasta worden gekookt
Bak de gehakt bruin. Voeg de knoflook toe en bak mee. Snijd de bleekselderij in plakjes. Voeg toe aan de pan. Vijzel of hak de chilipeper en doe in de pan. Doe als de pasta bijna gaar is en 2 handen basilicum bij het gehakt. Voeg vervolgens 100ml. slagroom toe en meng de gegrilde courgette door het mengsel. 



Giet de pasta af en roer door de gehakt. Rasp kaas over de pasta en serveer in twee diepe borden. Voeg ter decoratie nog wat basilicumblaadjes toe. Zoals op onderstaande foto te zien is, hebben de Yika's de decoratie nogal lomp gedaan. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten