zondag 13 oktober 2013

Zoete aardappelsoep met courgette


Vandaag is wat ons betreft de herfst begonnen. Op weg naar de metro joeg de regen met vlagen onder onze paraplu door, zodat we na een paar stappen al natte schoenen en een natte jas kregen. Op weg naar de bieb sloeg een ferme windvlaag onze paraplu stuk. Op weg naar de toko joeg de regen door onze nog steeds natte jas en schoenen (met inmiddels natte sokken) heen, zodat we het ook wat koud kregen. Echt een dag voor een verwarmende, zachte soep.  De soep oogt wat simpel, maar is ongelofelijk lekker. Van het blog: mijneerstemarathon

Ingredienten: 
- 1 grote zoete aardappel
- 1 courgette
- 1 ui 
- 1 teentje knoflook 
- 1 bakje oesterzwammen (of een halve aubergine) 
- 1 tl. Thaise rode curry 
- 1 liter groentenbouillon
- 200 ml room (ik heb er minder room doorheen gedaan)

Bereiding: 
Breng een liter bouillon aan de kook. Schil en snijd de zoete aardappel en courgette in kleine blokjes. Voeg ze bij de bouillon en doe er een 1 tl thaise rode curry bij. Kook 20 minuten. 

Snipper onder de ui, knoflook en hak de oesterzwammen (of eventueel aubergine) in grove stukken. Bak dit alles in een pan voor ongeveer 5 minuten. 

Nadat de bouillon met zoete aardappel, courgette en thaise rode curry 20 minuten heeft gekookt, kan (naar smaak) de room erbij. Pureer met een staafmixer. 
Vervolgens de ui, knoflook, oesterzwammen erbij. Even doorroeren en klaar! 

Wij aten er een roti bij met wat pittige mangochutney. 

1 opmerking:

  1. Inderdaad een heerlijke zachte soep Het voelt als een warme omslagdoek op een kille dag Wat wil je nog meer

    BeantwoordenVerwijderen