dinsdag 8 oktober 2013

Simpele radicchio salade met geitenkaas en walnoten



De Vitatas....die hebben wij sinds vorige week. Een groententas voor 2 personen van de ekowinkel. Gewoon om eens uit te proberen. Als het goed is eten we dan wat meer van het seizoen en het "dwingt" ons nieuwe dingen uit te proberen. IngrediĆ«nten die we niet spontaan zouden kopen, maar nu wel spontaan krijgen. Leuk voor de variatie! Deze week zat er Radicchio in het groentenpakket. Het uiterlijke van de radicchio zit tussen een  kropje sla en kool in. De smaak lijkt heel erg op witlof. Als het geen " radicchio" seizoen is, kun je deze dus ook vervangen door witlof. We aten er een heerlijke courgette/zoete bataat soep bij. Dit recept volgt later.

Ingrediƫnten voor 2 personen
1 kleine krop of halve grote krop lollo rosso/sla Romaans
1 halve krop Radicchio
halve witte ui
75-100 gram geitenkaas
1 flinke hand walnoten
3 eetlepels olijfolie
1,5 eetlepel balsamico
1/2 theelepel honing
peper en zout.

Was de sla en doe in een schaal. Snijd Radicchio en smalle repen en verwijder indien nodig de harde kern. Meng door de sla. Snijd de uien in ringen en voeg toe. Kruimel de geitenkaas over de salade en voeg de walnoten toe. Klop te olijfolie, balsamico, honing en de zout en peper door elkaar. Meng de dressing door de sla. 

2 opmerkingen:

  1. Ha, ha ben ik even blij, dat jullie nu ook een Vitatas hebben
    Krijg ik tenminste lekkere recepten voor aparte groenten zoals radichio
    Jullie salade smaakte mij goed, ook al is het wel een beetje wennen aan de smaak

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is de inzending met de vitatas nog gelukt? Leuk om nieuwe groente en nieuwe recepten te ontdekken! We proberen in 2014 weer wat vaker recepten te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen