donderdag 10 oktober 2013

Pasta met Venkel en Sardines uit blik



Dit recept is makkelijk om te maken en smaakt verrukkelijk. 

Ingrediƫnten voor 2 personen
140-160 gram pasta
1 venkelknol
1 ui
1 teen knoflook
2 gedroogde chilipeper
kleine hand krul peterselie
1 blikje sardinesfilets in olie in blik (wel uitgelekt!)
2 handen geraspte oude kaas
100ml. witte wijn
citroensap van 1 citroen
2 eetlepels boter/bak en braad
scheutje olijfolie

Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakjes. Zet een koekenpan op het vuur en doe de boter in de pan. Bak de venkel in de koekenpan. Ondertussen kookt het water voor de pasta ook wel en kun je deze zoals op de verpakking vermeld staat gaar koken. Snijd de uien in ringen en de knoflook in dunne plakjes. De chilipepers kunnen ook gehakt/vijzelt worden. Voeg alles toe aan de venkel. Doe de wijn, citroensap en peterselie in de pan. Laat de venkel zacht sudderen. 



Giet de pasta, zodra deze beetgaar is, af. Doe de pasta bij de venkel in de koekenpan. Sprenkel wat olijfolie over de pasta. Voeg 2 handen geraspte oude kaas toe. Roer door elkaar, zodat de kaas smelt en serveer. Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten