zaterdag 21 april 2012

Cheesecake

We gingen naar de bioscoop en kregen een kookboek. Heus. Bij de ingang van de zaal deelde een jongen kookboeken uit. Kijk, dat zijn nog eens leuke verrassingen. Vooral wanneer ze in je handen worden gedrukt zonder verplicht praatje.

Voor de Albert Heijn (waar wij zo min mogelijk proberen te komen) delen  vlotte types in windjack met opdruk regelmatig Het Parool, De Volkskrant of Het NRC uit. Maar even meegrissen, ho maar. Nee, dan wil die studentikoze jongen toch even weten of je "vaker Het Parool leest" Juist, ja.

De film ben ik vergeten. Maar in het kookboek troffen we de lekkerste cheesecake ever aan. Niet dat wij zulke experts zijn. Om eerlijk te zijn: dit was de eerste cheesecake die we maakten. Maar lekker was  'ie. Absoluut.

Uit:  koken zonder studeren

Ingredienten:

200 gram digestive koekjes of bastognekoekjes (wij gebruikten bastognekoekjes)
100 gram boter
200 gram suiker
500 gram roomkaas
3 eieren
2 limoenen (zest en sap)
2 eetlepels bloem
300 gram creme fraiche

Verkruimel de koekjes tot zand. Giet de gesmolten boter erdoorheen en meng met verkruimelde koekjes. druk dit koekmengsel gelijkmatig op de bodem van een ingevette en bebloemde taartbodem. Laat het in de koeling 20 minuten hard worden.

Verwarm de over voor op 150 graden. Suiker en kaas kloppen in de keukenmachine of anders met een garde in een ruime kom. Daarna een voor een de eieren en alle andere ingredienten toevoegen. Als laatste de limoenrasp en sap erbij.

Dit mengsel op de bodem gieten en 50 minuten op 150 graden afbakken. Minimaal 2 uur in de koelkast laten afkoelen.





Wij maakten 'm af met slagroom en enkele frambozen, maar dat hoeft natuurlijk niet!

1 opmerking:

  1. Hmmm, ziet er lekker uit. Die gaan we een keer uit proberen.

    Groetjes,

    Joke en Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen