maandag 16 april 2012

Courgettekoekjes

Courgettekoekjes. Zien er leuk uit en smaken nog beter. Ideaal voor een feestje. Of nog beter: voor een feestje in het park. In zo'n mooie schaal op een geblokt picknickkleed. Nu is het nog te koud, maar tussen de grijze wolken piept de blauwe lucht. De knoppen aan de boomtakken en tere bloesem zeggen genoeg: de lente komt eraan!

Naar een recept van Claudia Roden. Ik doe iets meer kruiden door het beslag dan Claudia zegt, maar dat is "trial and error". Of in goed Nederlands: "gewoon proberen".

Voor 4 personen (ca. 20 -25 courgettekoekjes):
1 grote witte ui
3 eetlepels zonnebloemolie
500 gram courgette, fijngehakt
3 eieren
3 eetlepels bloem
zwarte peper
3 takjes munt, fijngesneden
3 takjes dille, fijngesneden
200 gram feta
olie om in te bakken

Fruit de ui op halfhoog vuur lichtbruin. Voeg de courgette toe en roerbak ze beetgaar. Klop in een kom de eieren en bloem goed door elkaar (glad beslag). Voeg peper (zout hoeft niet - feta is al zout genoeg) en kruiden erdoorheen. Meng alles goed door elkaar.
Bestrijk de bodem van een koekenpan (anti aanbaklaag) met olie.  Schep er steeds "bergjes" van ongeveer 2 eetlepels beslag in. Of kijk goed naar deze foto : ) 


Keer de courgettekoekjes eenmaal om zodat ze aan beide kanten lichtbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.Kun je de courgettekoekjes niet allemaal op? Geen probleem. De volgende dag zijn ze nóg lekkerder. Dan hebben de kruiden pas echt hun werk kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten