dinsdag 3 april 2012

Roti Kip Kerrie

De titel roti kip kerrie kan verwarring veroorzaken. Eigenlijk is dit alleen een recept voor kip kerrie. De roti's koop ik namelijk altijd gewoon in de toko. Ik vind het erg veel moeite om zelf te maken en uit de toko smaken ze heerlijk. Wel zo makkelijk.
Een goed roti recept zou generaties lang mondeling moeten worden overgedragen om uiteindelijk héél misschien een keer publiek te worden gemaakt. Helaas heb ik dan ook tot op heden nog geen goed Surinaams kookblog gevonden. Ik hoop dat de website http://www.pikantepimpernel.nl/ binnenkort echt in de lucht komt, maar tot die tijd is het speuren. Uiteraard zijn er genoeg roti recepten op het internet te vinden, maar niet allemaal even inspirerend. Ik heb de recepten naar smaak samengevoegd en heerlijke gegeten. Hopelijk jullie ook. Het is wel belangrijk om goede kerrie te kopen, bijvoorbeeld de Kerrie Massala van H. Nandan.  

Ingrediënten voor 2 a 3 personen
4 eetlepels olie
1 ui (in ringen)
1 spaanse peper/madame jeanette (fijn snijden)
2 knoflooktenen (in plakjes snijden)
3 cm gember (fijn raspen)
1 theelepel gemalen komijn.
1,5 eetlepel tomatenpuree
400 gram biologische kippendijen (in stukjes)
2  eetlepel kerrie massala
4 middelgrote aardappels (in stukjes)
Ongeveer 500 ml kippenbouillon
200 gram haricoverts of kouseband
100 gram witte kool
zout/peper

Eieren
2/3 eieren
1 eetlepel kerrie massala
1 eetlepel boter

Kip Kerrie
Snijd de ui in ringen met een spaanse peper/madame jeanette en 2 knoflook. Bak in twee eetlepels olie tot ze glanzen. Rasp de gember in de pan. Bak even kort mee en voeg dan 1,5 eetlepel tomatenpuree toe. Laat deze minuut meebakken. Voeg de kip toe en bak bruin met zout en peper. Voeg 1 (grote) eetlepel kerrie massala toe. Als dit heeft gebakken voeg dan nog 1 eetlepel olie toe. Bak de kippendijen gaar. Snijd de aardappels in blokjes en voeg toe. Doe hierbij ook nog 1 eetlepel kerrie massala en een theelepel komijn. Even mee laten bakken. Voeg de bouillon toe (alles net onder water). Zet een pan water op voor de kouseband en kook deze beetgaar. Als de aardappels gaar zijn, voeg de gekookte kouseband en de witte kool toe aan de pan. Even doorscheppen en klaar is kees. Piep de roti's een paar seconden op in de magnetron of een paar minuten in de oven. 

Eieren
Kook de eieren. Voeg 1 eetlepel boter toe aan koekenpan en bak de gekookte eieren. Bestrooi ze, terwijl ze bakken, met 1 eetlepel kerrie massala. Serveer bij de roti kip kerrie één ei per persoon.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten