vrijdag 22 juni 2012

Bladerdeegtaartje met uienmarmelade, feta en panchetta


Waterskiën….moet je dat na je 15de nog uitproberen (als je botten niet meer flexibel zijn en je niet meer gewend bent om te vallen)?? Misschien wel, want het is erg leuk! Misschien ook niet, want de volgende dag kan je niet meer lopen van de spierpijn! Van vermoeidheid maak je gekke bewegingen. Zo ook ik. Knal paarse teen. Maandag om 8.00 uur de dokter gebeld en die vond het verstandig als ik om 10.00 uur even langs zou komen. Tijdens het wachten op de bank eindelijk eens gekeken naar 24kitchen. De Australische kok Donna Hay maakte die ochtend een heerlijke bladerdeegtaartje met uienmarmalade, feta, aardappel en panchetta. Ik heb het die ochtend direct op een kladblaadje geschreven.

Uiteraard is sporten met die zielige teen ook wat lastig, dus vanmiddag bij Eriks Delicatessen lekkere panchetta gekocht. Een mooie vette panchetta die een klein beetje zoet smaakt. De uienmarmelade was vreemd genoeg niet in de winkel te vinden, dus die heb ik maar zelf gemaakt. Dit recept kun je hier vinden.
 
Ingrediënten voor 2 personen
4 bladerdeegvellen
3 kleine vastkokende aardappeltjes
verse rozemarijn
8 plakjes pachetta
1/2 blok feta
uienmarmelade

Ontdooi vier vellen bladerdeeg. Kook ondertussen de aardappels met schil gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappels als ze gaar zijn in dunnen plakjes. Doe naar smaak uienmarmelade met zo min mogelijk vocht op het bladerdeeg. Zo min mogelijk vocht, omdat het bladerdeeg anders niet goed gaar wordt. Houd de randjes van de bladerdeeg vrij, zodat je ingrediënten mooi blijven liggen en niet over de randen glijden. Voeg bovenop de uienmarmelade de dunne plakjes aardappel toe. Grove stukken feta, rozemarijn en daar bovenop de panchetta.


Vervolgens voeg je de verse rozemarijn toe en bak je het geheel 25 minuten in de oven. Heerlijk recept en snel klaar! Serveer er een frisse rucola salade bij met wat tomaat.  

Je zou het zo niet zeggen, maar het smaakte verrukkelijk!

5 opmerkingen:

  1. Gaan wij zondag uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve meisjes, wat een heelijk recept. Redelijk eenvoudig te maken. Wij hebben het met een salade als hoofdgerecht gegeten. Dan wel twee bladerdeeg taartjes per persoon en een mooie rode, vol op de tong.
    JF&G, Alkmaar

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk gerecht! Paar variaties aangebracht, o.a. katenspek en zwarte olijven zonder pit. Erg lekker, met een ijsbergsla...

    Charley

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat klinkt lekker met de zwarte olijven. Ik heb katenspek nog nooit uit de oven of gebakken gegeten, maar blijkbaar kan dat ook. Ik ga het eens proberen! Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen