Ingrediƫnten voor de marmelade
400
gram uien (rood of wit)
2
eetlepel boter
1
eetlepel olie
1 teen knoflook
2
gedroogde chili pepers
1
theelepel tijm
2
eetlepels basterd suiker
peper/zout
150 ml rode wijn
70 ml rode wijn azijn
40 ml port
en de knoflook in dunne
plakjes. Voeg boter en olie toe aan een hete pan. Zodra boter en olie heet
zijn, kunnen de uien en de knoflook worden toegevoegd. Laat het vuur hoog staan.
Roer ze door de olie en boter, zodat ze mooi glanzen. Voeg dan de tijm, chili
en suiker toe. Roer alles nog een keer goed door en zet het vuur laag. Laat de
uien 40 minuten sudderen, zodat ze mooi zacht worden en al het vocht weg is.
Voeg na 40 minuten de rode wijn, azijn en port toe en laat het geheel zo’n 10 a
15 minuten op een hoog vuur sudderen. Het vocht moet ongeveer met 2/3 worden ingekookt. Roer af en toe door. De marmelade is klaar als het vocht een
siroopachtige structuur krijgt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten