vrijdag 22 juni 2012

Uienmarmelade


Uienmarmelade is heerlijk bij (geiten) kaas en vlees. In de winkel is het niet altijd te krijgen. Gelukkig kun je het ook heel makkelijk zelf maken. 

Ingrediƫnten voor de marmelade
400 gram uien (rood of wit)
2 eetlepel boter
1 eetlepel olie
1 teen knoflook
2 gedroogde chili pepers
1 theelepel tijm
2 eetlepels basterd suiker
peper/zout
150 ml rode wijn
70 ml rode wijn azijn
40 ml port
Halveer de uien en snijd deze 
en de knoflook in dunne plakjes. Voeg boter en olie toe aan een hete pan. Zodra boter en olie heet zijn, kunnen de uien en de knoflook worden toegevoegd. Laat het vuur hoog staan. Roer ze door de olie en boter, zodat ze mooi glanzen. Voeg dan de tijm, chili en suiker toe. Roer alles nog een keer goed door en zet het vuur laag. Laat de uien 40 minuten sudderen, zodat ze mooi zacht worden en al het vocht weg is. Voeg na 40 minuten de rode wijn, azijn en port toe en laat het geheel zo’n 10 a 15 minuten op een hoog vuur sudderen. Het vocht moet ongeveer met 2/3 worden ingekookt. Roer af en toe door. De marmelade is klaar als het vocht een siroopachtige structuur krijgt.


 Heerlijk op een broodje met Parmaham












Geen opmerkingen:

Een reactie posten