vrijdag 20 juli 2012

Komkommer en uien in zuur

Bij Surinaamse broodje met bijvoorbeeld bakkeljauw wordt vaak zuur geserveerd. Heerlijk fris bij een pikant gerecht. Het is niet moeilijk om zuur te maken. Dit is verder geen Surinaams recept, maar wel heerlijk op een broodje met Surinaams beleg. Ik heb wat geimproviseerd en het smaakte goed.

IngrediĆ«nten 
1 komkommer
2 grote rode uien
2 spaanse pepers
2 knoflook
2 chilipepers
5 peperkorrels
400 ml. water
300 ml. witte wijn azijn
75 gram suiker



Voeg het water, de azijn, knoflook (hoeft niet gepeld, wel kneuzen met mes), hele chilipepers en peperkorrels in een pan en zet op het vuur. Snijd de komkommer in dunne plakken, de ui in ringen en de spaanse peper (of madam jeanette) in de lengte.

Als het zuur in de pan kookt, voeg dan de suiker toe. Vervolgens kunnen de komkommer, uien en peper in de pan. Laat vijf minuten mee koken. Zet dan het vuur af en laat het geheel afkoelen. Als het geheel is afgekoeld kan het in de koelkast worden gezet. Na een paar dagen smaakt het zuur nog lekkerder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten