vrijdag 20 juli 2012

Korma met kip, kikkererwten en spinazie

Hoewel sommige mensen koken uit een potje echt taboe vinden, zijn wij van mening dat het soms makkelijk kan zijn en ook nog erg lekker! Tja...principes...wij houden van gezond, maar ook van gemak. Hoe leuk koken ook is, toch hebben wij ook niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Deze Korma pasta kocht ik bij mijn biowinkel (Ekodis) om de hoek, maar de Patak Korma Pasta in de A.H. is ook prima (iets lekkerder zelfs!). Dan zou ik wel echt de pasta aanraden en niet de pot met Korma saus. 

Dit recept is ook goed vegetarisch te maken. In plaats van kip kunnen dan Quorn blokjes worden gebruikt!

Ingrediƫnten voor 2 personen
100 gram Korma Pasta
400 ml. Kokos room
200 ml. Tomatenblokjes
2 knoflookteentjes
1 middelgrote witte ui
1 kleine rode ui
1 duim gember
1 gedroogde chili peper
400 gram kikkererwten uit blik
150 gram kipfilet
twee flinke handen baby leaf spinach of wilde spinazie
2 flinke lepels volle kwark of griekse yoghurt
2 handen amandelschaafsel
1 flinke hand koriander 
2 eetlepels plantaardige olie

Zet een koekenpan op het vuur zonder boter of olie. Voeg als de pan heet is het amandelschaafsel toe en laat licht bruin worden. Zet het schaafsel apart. Snijd de uien in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Zet een wok op het vuur en voeg 2 eetlepels toe. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze goud en zacht. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne plakjes. Hak de gedroogde chilipeper fijn. 

Voeg als de uien zacht zijn de kip toe. Rasp de gember boven de wok en voeg de chilipeper toe. Laat de kip gaar en bruin bakken. Lek de kikkererwten uit en spoel ze af. Als ze kip gaar is, kunnen de kikkererwten worden toegevoegd aan de wok. Hussel goed door elkaar. Laat de currypasta even meebakken. 

Voeg de tomatenblokjes en de kokosroom toe. Laat 10 minuten prutelen. Als het geheel goed op smaak is (eventueel zout en peper toevoegen), kan de spinazie aan het gerecht worden toegevoegd. Laat het slinken. 
 

Serveer met een grote lepel kwark/griekse yoghurt, wat amandelen en koriander. Het is ook lekker om bij dit recept Naanbrood te eten met Mangochutney!

EET SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten