Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram linzen (Yika 1: "kan uit blik als je écht voor makkelijk gaat." Yika 2 is het hier niet mee eens. Zij kookt haar linzen zelf)
- 1,5 Sjalotje
- 3/4 rode paprika
- 1/2 Courgette
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel citroensap
- 3 theelepels komijn
- 1 teentje knoflook
- 1/2 blok feta
- flinke hand koriander
Linzen in een vergiet laten uitlekken (of koken zoals op het pak vermeld staat). Samen met een fijn gesneden sjalotje in een schaal doen. Paprika in reepjes snijden en grillen. Courgette snijden en grillen. Wees niet te voorzichtig. Op de foto zie je het niet, maar de courgette en paprika mogen best wat donkere grillstrepen hebben. Gegrilde paprika en gegrilde courgette bij de linzen voegen.
Een teentje knoflook uitpersen en door 3 eetlepels olijfolie mengen. 1,5 eetlepel citroen en 3 theelepels komijn door de olijfolie mengen. Deze dressing door de linzen roeren. Koriander en feta naar smaak toevoegen.
Ook zonder feta erg aangenaam! |
Wij willen dit hoofdgercht op de bladerdeegtaartjes met uienmarmalade laten volgen.
BeantwoordenVerwijderenGerrit
Lekker hoor. Mediterrane smaken. Jammer, dat het weer deze sfeer niet wilde volgen
BeantwoordenVerwijderen