maandag 9 juli 2012

Linzensalade met gegrilde courgette en paprika

Na een hertenkamp-marathon (33 afleveringen in één weekend - doe dat maar eens na) mét BBQ en de nodige glazen wijn/ witbier/ desperados, is het weer tijd voor gezond & licht. Een salade met linzen, gegrilde courgette en gegrilde paprika. Goed voor de lijn & makkelijk in de maak. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram linzen (Yika 1: "kan uit blik als je écht voor makkelijk gaat." Yika 2 is het hier niet mee eens. Zij kookt haar linzen zelf)
- 1,5 Sjalotje
- 3/4 rode paprika 
- 1/2 Courgette
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel citroensap
- 3 theelepels komijn
- 1 teentje knoflook
- 1/2 blok feta
- flinke hand koriander

Linzen in een vergiet laten uitlekken (of koken zoals op het pak vermeld staat). Samen met een fijn gesneden sjalotje in een schaal doen. Paprika in reepjes snijden en grillen. Courgette snijden en grillen. Wees niet te voorzichtig. Op de foto zie je het niet, maar de courgette en paprika mogen best wat donkere grillstrepen hebben. Gegrilde paprika en gegrilde courgette bij de linzen voegen. 
Een teentje knoflook uitpersen en door 3 eetlepels olijfolie mengen. 1,5 eetlepel citroen en 3 theelepels komijn door de olijfolie mengen. Deze dressing door de linzen roeren. Koriander en feta naar smaak toevoegen.

Ook zonder feta erg aangenaam!

2 opmerkingen:

  1. Wij willen dit hoofdgercht op de bladerdeegtaartjes met uienmarmalade laten volgen.

    Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker hoor. Mediterrane smaken. Jammer, dat het weer deze sfeer niet wilde volgen

    BeantwoordenVerwijderen