zaterdag 21 juli 2012

Quinoa met doperwtjes, munt en halloumi

Na een maand zomer lijkt het weer zich eindelijk aan te passen aan het seizoen. Langzaam wordt het iets warmer. Tijd voor een lekkere salade, die op het balkon of in het park kan worden genuttigd. Tussen de uitgeknipte recepten lag het recept "doperwten-tabouleh met gegrilde halloumi". Wij maakten er Quinoa met doperwtjes, munt en halloumi van en veranderden de dressing. De halloumi is verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt. Indien deze kaas in een bepaald gehucht niet te verkrijgen is, denken wij dat het ook goed te vervangen is door feta. Anders, maar wel een zoutige smaak. 

Ingrediƫnten voor 2 personen
150 gram quinoa
200 gram halloumi
175 gram (diepvries) doperwten
2 strengen bleekselderij
1 eetlepel bleekselderij blaadjes
2 bos ui
1 handje muntblaadjes
1 bosje bladpeterselie (formaat van de A.H.)
sap van een 1/2 citroen
5 eetlepels olijfolie
peper/zout
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel honing
1 klein teentje knoflook

Zet een pan water op en voeg als het water kookt de doperwten toe. Kook de doperwten zo'n 3 minuten (wij houden van erwten met een lekkere bite). Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en hak de munt en peterselie. 

                                   


Giet de doperwten af en spoel af met koud water, zodat ze in het vergiet niet doorkoken. Doe de erwten samen met de kruiden en selderij in een schaal. Weeg 150 gram Quinoa af en kook zoals op de verpakking staat vermeld. Snijd de Halloumi in blokjes en smeer in met 1 eetlepel olijfolie. Voor de dressing kunnen 4 eetlepels olijfolie worden gemengd met het sap van een 1/2 citroen. Voeg vervolgens de komijn, knoflook, honing en peper/zout toe. Zet een grillpan op het vuur. Laat deze pan niet al te heet worden, want dan smelt de halloumi veel te snel (dit hebben wij ervaren, zoals te zien is op de foto). Grill zodat de halloumi mooie donker bruine strepen heeft (zoals niet te zien is op foto ;-) ). 
Voeg de quinoa aan de schaal met erwten en kruiden toe. Hussel de dressing door het gerecht en garneer op het laatst met de halloumi. Een heerlijk frisse salade met een zoute bite.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten