vrijdag 15 maart 2013

Bechamelsaus

Met deze hoeveelheid bechamelsaus kun je een lasagne maken voor 4 personen. Maak de bechamel zelf in plaats van uit een pakje! Veel lekkerder en niet moeilijk te maken.

Ingrediënten 
500 ml. volle melk
1 sjalotje in tweeën gesneden
1 laurierblad
5 zwarte peperkorrels
30 gram boter
30 gram bloem
nootmuskaat
peper/zout

Schenk de melk in een steelpannetje en voeg de sjalot, laurierblad en de peperkorrels toe. Breng aan de kook, haal van het vuur en laat 20 minuten trekken. Zeef de melk.
Laat in een andere pan 30 gram boter smelten en voeg de bloem toe. Klopt het tot en glad beslag.
 
Laat ongeveer 1 minuut al roerend op zacht vuur koken en schenk er dan kleine hoeveelheden melk bij. Ik deed het soeplepel per soeplepel. Gebruik een garde om klontjes te voorkomen. Breng de saus als alle melk erbij is geschonken, aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken op een laag vuur. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Als je de bechamel niet direct gebruikt, is het handig om de saus af te dekken met folie zodat er geen vel (blegh) op komt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten