zaterdag 9 maart 2013

Salsa Verde




Salsa Verde is heerlijk om bij een stukje kabeljauw of bijvoorbeeld een gegrilde entrecote te eten. Het is rijk aan smaak. Met de kruiden kun je variĆ«ren: ook bieslook of basilicum worden vaak gebruikt. Een ansjovis erdoor is ook erg lekker. 


Ingrediƫnten
1 grote hand blad peterselie
1 grote hand munt
1 flinke knoflook teen
2 eetlepels uitgelekte kappertjes
1,5 eetlepel dijon mosterd
2 eetlepels rode wijn azijn
75 a 90 ml olijf olie (ongeveer 6 eetlepels)
peper/zout

Hak de blaadjes van de munt en peterselie fijn. Dit gaat erg makkelijk door de kruiden als een propje bij elkaar te pakken op een snijplak. Snijd fijn met een scherp mes. Doe de kruiden in een kom. Snijd of pers de knoflook fijn en hak de kappertjes. Voeg toe aan de kruiden. Meng nu de olijfolie, rode wijn azijn en dijon mosterd er doorheen. Breng op smaak met wat peper en een klein beetje zout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten