dinsdag 5 maart 2013

Omelet met kastanjechampignons

Wat was het vandaag een heerlijke lente dag! Daar zijn de Yika's na een lange februari maand wel aan toe. Genoeg reden om na het werk nog lekker van de buitenlucht te genieten en niet te snel naar binnen te gaan. Met dit recept doen we de blognaam eer aan....een makkelijk recept dat na een lange dag buiten in een hand omdraai op tafel staat. Simpel en lekker.

Ingrediƫnten voor 2 personen (2 broodjes p.p.)
4 sneden bruin brood
5 eieren
scheutje melk
tabasco
1 bakje kastanjechampignons
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 eetlepel (blad)peterselie
1 eetlepel citroensap
vers gemalen peper en zout
3 eetlepels boter

Zet een pan op het vuur en doe 1,5 eetlepel boter in de pan. Snijd terwijl de boter heet wordt de champignons in plakjes. Boen ze indien nodig een beetje schoon. Was ze niet, want dan zuigen ze te veel water op en kunnen ze niet meer goed worden gebakken (smoren dan in eigen vocht). Voeg de champignons toe als de boter heet is. Roer niet direct in de pan, maar laat even goed aanbakken. Snijd in de tussentijd de knoflook en het sjalotje in dunne plakjes. Hussel de champignons om en voeg peper en zout toe. Laat weer even bakken en voeg dan de knoflook en sjalot toe. Hak de peterselie fijn en voeg toe samen met de citroensap. Roer de champignons nog 1 keer door en haal dan de pan van het vuur. Zet de champignons apart (in een bakje, want de pan heb je straks weer nodig voor het ei). Kluts vijf eitjes met een scheutje tabasco (naar smaak), peper/zout en een scheutje melk. Zet de pan opnieuw op het vuur en voeg de overige 1,5 eetlepel boter aan de pan toe. Laat op een middelhoog vuur warm worden. Doe de ei in de pan en verdeel vervolgens de champignons over het ei. Laat het ei gaar worden. Duw met een spatel zo nu en dan de reeds gare ei een beetje naar voren zodat je er, als je de pan scheef houdt, het vocht van bovenkant in kan laten lopen. Op deze manier is de omelet sneller klaar, zonder dat het ei erg droog wordt. Als de omelet gaar is, kan deze worden geserveerd op twee stevige bruine boterhammen (met boter). 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten