maandag 14 januari 2013

Appel gevuld met granaatappelpitten, walnoten en honing

Yika 2 heeft het hardlopen ontdekt. Lekker in een strak pak en op snelle gympen frisse lucht opsnuiven. Ik ben meer van het lezen en kocht het tijdschrift "Runnersworld". Niets fijners dan op de bank lezen over fitte, energieke en altijd hardlopende mensen. Ik voelde me zowaar ook al iets fitter en energieker. 

Uit "Runnersworld" plukte ik dit gezonde, want opgebouwd uit zogeheten superfoods, recept. Aangezien een klein onzichtbaar virus steeds meer mensen platlegt -vandaag vertrok weer een collega met hoogrode griepwangen naar huis- kunnen we iets gezonds wel gebruiken.

Ingredienten voor 2 personen: 
- 2 appels
- 2 eetlepels granaatpitten
- 1 eetlepel pompoenpitten
- een handje walnoten
- een flinke snuf kaneel 
- 2 flinke theelepels honing
- een toef Griekse yohgurt 

Verwarm de oven op 200 graden. Hol de appels met een appelboor uit. Zet ze in een ovenvaste schaal of op de bakplaat. Meng de granaatpitten, pompoenpitten, walnoten, 1 theelepel honing en een snufje kaneel door elkaar. 


Vul de appels met het mengsel. Verdeel 1 theelepel honing over beide appels en strooi een snuf kaneel over elke appel. 


Zet ze 20 minuten in de oven. Maak het af met een toef Griekse yoghurt of magere kwark (we hadden geen Griekse yoghurt in huis).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten