zaterdag 19 januari 2013

Tagliatelle met Schorseneren, Sinaasappel en Hazelnoten

Schorseneren... Een groente die er in de winkel niet echt aantrekkelijk uitziet. Niet echt? Echt niet! Wij kopen deze groente daarom eigenlijk nooit. Het uiterlijk is niet de enige reden. We hadden geen flauw idee wat we voor lekkers met schorseneren zouden kunnen maken. Vorige week stuurde mijn vader ons echter een link door met dit recept. Volgens hem smaakte het verrukkelijk. Gezien mijn vader een goed gevoel voor smaak heeft, hebben wij vandaag de stoute schoenen aangetrokken en zijn op zoek gegaan naar een aantal van deze modderige stelen. Het oorspronkelijk recept komt van het blog van de de Groene Prinses. Wij hebben het een klein beetje aanpast. En de schorseneren....die zijn onder de modder en de schil prachtig wit.


IngrediĆ«nten voor 2 personen                                              
550 gram schorseneren (gewicht als je ze koopt in winkel...dus nog modderig)
200 ml. slagroom
1 kleine theelepel pikante paprika poeder
geraspte schil van 1 sinaasappel
peper/zout
1 hand krul peterselie gehakt
1 handje hazelnoten gehakt
verse geitenkaas
140 gram tagliatelle
citroen
2 eetlepels boter

Het oorspronkelijk recept adviseerde de schorseneren schoon te maken met handschoenen aan, omdat het vocht uit de schorseneren bruine vlekken op de handen zouden geven. Ik kon zo snel geen handschoenen vinden, vond het ook nog eens gedoe, dus heb ik met blote handen de schorseneren schoongemaakt. Tot nu toe nog geen bruine handen (zo'n 1,5 uur). 
Pers het sap van een citroen in een grote schaal en vul met koud water. Als de schorseneren schoon zijn, leg ze dan in dit water. Door de citroen verkleuren ze niet. Boen eerst onder de kraan de modder van de stelen. Schil ze dan met een dunschiller. Snijd in stukken van ongeveer 5 centimeter en doe in het koude water. Zet een pan op met een snuf zout en breng het water aan de kook. Kook de schorseneren in 10 minuten gaar en giet af. Zet opnieuw een pan met water op het vuur voor de tagliatelle en breng aan de kook.Voeg de boter aan een warme koekenpan en bak de schorseneren bruin. Dit duurde wat langer als gedacht en uiteindelijk heb ik ze maar even op de wokkookpit (groot vuur) bruin gebakken.



Kook de tagliatelle ondertussen gaar zoals op het pak vermeld staat. Als de schorseneren mooi bruin zijn, kan de slagroom worden toegevoegd, net als de sinaasappel, paprikapoeder en zout en peper. Hak ondertussen de hazelnoten en peterselie fijn.



Laat de room even inkoken. Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de schorseneren met room. Serveer de pasta en garneer met peterselie en hazelnoten. Brokkel de verse geitenkaas over de pasta. Eet smakelijk. Mijn ouders aten bij dit recept geen geitenkaas, maar wel eendenborst. Volgens hen ook heerlijk. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten