zondag 13 mei 2012

Crostini's

Oud brood over? Maak dan je eigen toastjes! Nadat ze in de oven zijn geweest, kunnen ze dagen worden bewaard. Er is eigenlijk niet één recept. Gebruik gewoon de kruiden die je in huis hebt. Hoeveelheden zijn in dit geval dan ook lastig om aan te geven. Dit is afhankelijk van je hoeveelheid brood. Beetje vaag recept. Beschouw het als inspiratie en dan maar gewoon wat uitproberen... Zo doen wij het ook!! 


Ingrediënten
(oud) Stokbrood
Knoflook (geperst)
Chilipepertje (fijn snijden/stampen)
Tijm (vers of gedroogd)
Rozemarijn (vers of gedroogd)
Extra vergine olijfolie
Peper en zout


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in plakjes. Meng de olie met de geperste knoflook, peper/zout, fijn geneden chilipeper en de kruiden. Leg het stokbrood op een ovenrooster met bakpapier. Smeer met een kwastje de olie op het stokbrood. Doe ze 15-20 minuten in de oven tot ze hard zijn. De crostini's zijn heerlijk met tomaat, basilicum en knoflook of serranoham met vijgen. Maar ook lekker met simpele tapenade of Franse kaasjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten