zondag 6 mei 2012

Kaasfondue

We hebben een hele week in een huisje in Drenthe gebivakkeerd. Heerlijk gewandeld, gefietst, gelezen en mooie films gekeken. En uiteraard ook lekker gegeten! Het was gister voor de tijd van het jaar koud, slechts 10 graden. Naar onze mening daarom helemaal niet gek om nog in mei op het idee te komen een kaasfondue te maken. We hadden het nog niet eerder gemaakt en daarom een recept uit de Delicious gecombineerd met een recept uit een boek over fonduen. De smaak was verrukkelijk. 


Ingrediënten voor 4 personen
170 gram Gruyère
170 gram Emmentaler
300 gram Cheddar
125 gram Mascarpone
300 ml witte wijn
1,5 eetlepel maizena
2 eetlepels kirsch
1 knoflook (geperst)


Schenk de witte wijn in de fonduepan en voeg de knoflook toe. Zet op middel hoog vuur. Laat de wijn bruisen, maar niet koken. Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg hand voor hand toe aan de wijn. Niet alles in één keer, rustig laten smelten. Als alle kaas is gesmolten is het vocht vaak nog gescheiden van de kaas. Doe 1,5 eetlepel maïzena in een glaasje en meng hier 2 eetlepels kirsch doorheen. Voeg het papje toe aan de kaasfondue. De kaasfondue zal nu mooi binden. Smelt op het laatst de mascarpone door de kaasfondue en serveer! Uiteraard is kaasfondue lekker met brood, maar probeer ook eens met rauwe witlof, radijsjes, paprika of tomaat. De gebakken champignons met knoflook, peterselie en citroen mag je ook niet missen!!

2 opmerkingen:

  1. Hij was heerlijk!
    We willen best vaker je experimenten uitproberen hoor!
    X
    M en R

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is afgesproken! Maken J. en ik ook eens de Haloumi salade voor jullie...die is echt heerlijk. Misschien tijdens de Hertenkamp marathon?!

      XX

      Verwijderen