woensdag 9 mei 2012

Noodles met honing, soya en komkommer (OTSU)

Dit is het eerste recept dat wij hebben uitgeprobeerd na het lezen van een kookblog. Dit recept staat op Zoetekauwen, die het weer hebben overgenomen van 101 cookbooks. Wij vinden dit een verrassend lekker recept. Echt zomers comfort food, maar zooo lekker dat wij het ook in de winter eten. We hebben er weinig woorden voor, gewoon een keer proberen!!


Ingrediënten voor ruim 2 personen
250 gram noodles
400 gram tofu
1/4 cup verse gehakte koriander
3 bosuitjes in ringetjes
1/2 komkommer, doormidden gesneden, ontdaan van zaadjes en in dunne plakjes
1 kleine hand verse gehakte koriander (garnering)
1/4 cup geroosterde sesamzaadjes


Dressing:
Rasp van 1 citroen
Een vierkantje verse gember van 2,5 cm, fijngeraspt
1 eetlepel honing
3/4 theelepel cayenne peper
3/4 theelepel zout
1 eetlepel citroensap
1/4 cup rijstazijn
1/6 cup (japanse) soya saus (shoyu)
2 eetlepels olijf olie
2 eetlepels sesamolie


Maak eerst de dressing door de citroenrasp, gemberrasp, honing, cayennepeper en het zout met de staafmixer tot een glad papje te mengen. Voeg de citroensap, rijstazijn, soyasaus toe en meng verder met de mixer. Giet tot slot de olijf- en sesamolie er bij.

Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en spoel af onder koud water. Droog de tofu goed af met keukenrol en snij in blokjes. Haal de tofu door de meel (of maïzena) en bak in een koekenpan met een beetje olijfolie. Keer ze af en toe voorzichtig boven het matig hete vuur en bak ze goudbruin tot ze stevig zijn. Snijd de komkommer en bosui. Meng in een grote kom de noodles met de koriander, de bosui, komkommer en 2/3 cup van de dressing. Voeg de tofu toe en meng voorzichtig nog een keer. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en voeg toe aan de kom. Proef of je meer dressing nodig vindt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten