zondag 27 mei 2012

Pastasalade met gegrilde groenten en chorizo

Nederlanders vragen vaak bij de slager een onsje gorizo. Ik heb een aantal jaren in een Spaans restaurant gewerkt en daar leerde ik dat de uitspraak niet gorizo, maar tjorizo is (fonetische geschreven uiteraard). Vervolgens werd ik elke keer uitgelachen als ik het verkeerd zei. Inmiddels zit het er goed ingebakken en krijg ik het woord gorizo niet meer over mijn lippen. Tjorizo dus en aangezien de temperaturen vandaag nog steeds Spaans aanvoelen, een lauwe pastasalade met deze heerlijke pikante worst erin.

Ingrediƫnten voor 2 personen
-140 gram pasta
-1 worstje bakchorizo of 100 gram van de chorizo worst die bij de AH te koop is (dus niet het boterham beleg)
-1 courgette
-1 rode punt paprika
-2 tomaten of 15 cherrie tomaatjes gehalveerd
-1/2 witte ui
-taggia olijven (naar smaak)
-100 gram buffel mozzarella
-2 eetlepels olijfolie
-1 eetlepel citroensap
-1 eetlepel balsamico azijn
-1 teen knoflook
-tabasco naar smaak
-peper en zout 

Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap, azijn en knoflook door elkaar en laat even staan. Zet een pan water op het vuur en voeg als het water kookt de pasta toe. Laat een grillpan goed warm worden. Snijd ondertussen de courgette in plakjes en haal deze even door een beetje olijfolie. Dit is een betere manier dan olie in de grillpan doen...dat gaat ontzettend roken! Terwijl de courgette plakjes grillen, kun je de ui en tomaten snijden en in een grote kom doen. Voeg hier de olijven aan toe. Als de courgette klaar is voeg je deze ook toe aan de kom. Meng de groenten alvast met de dressing. Snijd de paprika in stukjes en grill deze. Voeg toe aan de kom. De pasta is inmiddels wel beetgaar (hou dat even zelf in de gaten!) en kan worden afgegoten. Spoel de pasta af met koud water en meng deze met de groenten. Dan nog even kort de chorizo bakken, een goede scheut tabasco en klaar is kees. De mozzarella hebben wij op het laatst toegevoegd.  

Dat smaakt naar meer....

3 opmerkingen:

  1. Inderdaad een heerlijk zomers gerecht om met mooi weer buiten van te genieten zoals wij deden.
    Ook leuk en gemakkelijk om klaar te maken. Ruikt lekker tijdens het bereiden en ik geniet van alle kleuren.
    De Engelsman gaf een 7 (pasta is niet zijn ding)
    Er is ook een vegetarische versie: betekent dit alleen het weglaten van de chorizo of wordt er dan ook iets anders toegevoegd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is al een stijging met 1 punt!! Thanks Englishman. Voor vegetarisch kunnen jullie alleen Chorizo weglaten. Er hoeft niet echt iets aan te worden toegevoegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Duidelijk. Wij gaan dapper door voor hogere punten.

    BeantwoordenVerwijderen